De harmonie van De Kleine Trompetter blinkt uit in verschillende muziekstijlen en geeft meerdere concerten per seizoen. De doelstelling van de Harmonie is het geven van hoogwaardige concerten voor een zo breed mogelijk publiek.

Concerten

De concerten zijn zeer gevarieerd. Zo begeleidt de harmonie regelmatig bekende en regionale artiesten en hebben we samengespeeld met Cor Bakker, Jan Vayne, Karin Bloemen, Angela Groothuisen en dit jaar Pater Moeskroen. Maar ook hebben we concerten voor kinderen waarin we herkenbare muziekspelen voor de jeugd. Om onze kwaliteit hoog te houden spelen we op festivals waar we onze muziek laten beoordelen. Daarnaast zijn we elk jaar aanwezig tijdens de aubades op Koningsdag, de dodenherdenking, de intocht van sinterklaas en de kerstzangdienst. Hierdoor varieert onze muziekstijl van pop tot klassiek en van jazz tot rock.

Bezetting

Het orkest bestaat uit 40 enthousiaste amateurmuzikanten die hout of koperinstrumenten aangevuld met een slagwerkgroep. De Harmonie staat onder leiding van Joop Nijholt en repeteert elke maandag van 19:45 uur tot 22.00 uur in dorpshuis Swanla in Zevenhuizen. Wees welkom om een repetitie te bezoeken om te kijken of een instrument spelen wat voor u is. Wij zijn nog op zoek naar nieuwe muzikanten!

Geschiedenis

Voor het ontstaan van het orkest moeten we terug naar het jaar 1897. In dat jaar is De Kleine Trompetter opgericht als fanfarekorps. Negentien man groot en met een kleine variatie aan instrumenten speelde dit muziekgezelschap voor ‘de prettige en gezellige volksstemming’. Met deze evenementen marcheerde de groep over de straten.

In 1989 maakte de Fanfare de overstap naar het harmonieorkest, wat betekende dat het orkest werd uitgebreid met houtblazers en aangepast slagwerk. Nog steeds marcheerde de harmonie met publieke evenementen. Sinds 2010 marcheert de vereniging niet meer, omdat de aandacht meer kwam te liggen op concerten die binnen gegeven werden.