De harmonie van De Kleine Trompetter blinkt uit in verschillende muziekstijlen. De doelstelling van de harmonie is het geven van concerten voor een zo breed mogelijk publiek.

Concerten

De concerten zijn zeer gevarieerd. Zo begeleidt de harmonie regelmatig bekende en regionale artiesten en hebben we samengespeeld met Cor Bakker, Jan Vayne, Karin Bloemen, Angela Groothuisen en Pater Moeskroen. Maar ook hebben we concerten voor kinderen waarin we herkenbare muziekspelen voor de jeugd. Daarnaast zijn we regelmatig aanwezig tijdens de aubades op Koningsdag, de dodenherdenking en de kerstzangdienst. Hierdoor varieert onze muziekstijl van pop tot klassiek en van jazz tot rock.

Bezetting

Het orkest bestaat uit enthousiaste amateurmuzikanten met hout- of koperinstrumenten aangevuld met een slagwerkgroep. De harmonie staat onder leiding van Hardy Li en repeteert elke maandagavond van 19:45 uur tot 22.00 uur in de theaterzaal van Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen. Wees welkom om een repetitie te bezoeken om te kijken of een instrument spelen wat voor u is. Wij zijn nog op zoek naar nieuwe muzikanten!

Dirigent Hardy Li

Hardy (Cheuk Hung) Li begon zijn muzikale reis als trompettist. Naarmate zijn interesse en kennis van muziek groeide, richtte hij zijn opleiding tot dirigent. In 2021 behaalde hij een 9/10 voor zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij professor Alex Schillings en was de halve finalist van de International Conductors Wedstrijd WMC 2022.

Momenteel is Hardy dirigent van het jeugdorkest en de harmonie van De Kleine Trompetter in Zevenhuizen en Harmonieorkest De Phoenix in Wateringen. Daarnaast is hij gastdirigent van diverse orkesten in het land.

Werkzaam in de hedendaagse muziek is hij dirigent en één van de oprichters van ensemble Spaceship, waarmee ze samen meer dan 40 stukken in wereldpremière hebben gebracht. Hij heeft ook gewerkt met verschillende professionele ensembles zoals Orkest De Ereprijs, Neo-Fanfare 9×13, Oerknal, Harp Sirens en was betrokken bij Asko|Schönberg ensemble als assistent-dirigent.

Geschiedenis

Voor het ontstaan van het orkest moeten we terug naar het jaar 1897. In dat jaar is De Kleine Trompetter opgericht als fanfarekorps. Negentien man groot en met een kleine variatie aan instrumenten speelde dit muziekgezelschap voor ‘de prettige en gezellige volksstemming’. Met deze evenementen marcheerde de groep over de straten.

In 1989 maakte de Fanfare de overstap naar het harmonieorkest, wat betekende dat het orkest werd uitgebreid met houtblazers en aangepast slagwerk. Nog steeds marcheerde de harmonie met publieke evenementen. Sinds 2010 marcheert de vereniging niet meer, omdat de aandacht meer kwam te liggen op concerten die binnen gegeven werden.