Harmonie

Stap binnen in de wereld van ons harmonieorkest, gevormd door een bevlogen groep amateurmuzikanten met hout- of koperinstrumenten en gepassioneerde slagwerkers. 

Onder de leiding van dirigent Hardy Li repeteren wij elke maandagavond van 19:45 uur tot 22:00 uur in de theaterzaal van Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen. 

Bij ons is muziek niet zomaar een samenkomst van noten; het is een viering van enthousiasme, creativiteit en gemeenschap. Voel de energie, laat de melodieën je meenemen en ontdek waarom onze repetities veel meer zijn dan alleen oefenen.  

Laat je betoveren door onze muzikale avonturen!

Bij onze concerten staat variatie centraal, een boeiende reis door diverse muzikale werelden. De harmonie schittert niet alleen op zichzelf, maar begeleidt ook met trots bekende regionale artiesten. We hebben het podium gedeeld met Cor Bakker,
Jan Vayne, Karin Bloemen, Angela Groothuizen en de feestelijke klanken van Pater Moeskroen.
 

Onze muzikale avonturen gaan verder met speciale concerten voor de jongste luisteraars, waar herkenbare melodieën het hart van de jeugd veroveren. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn we altijd present tijdens de feestelijke aubades op Koningsdag,dodenherdenking en de hartverwarmende kerstzangdienst. 

Van pop tot klassiek en van jazz tot rock – onze muziekstijl is net zo divers als de gelegenheden waarvoor we spelen. Stap in de wereld van harmonie, waar grenzen vervagen en elke noot een nieuw avontuur onthult. Mis het niet; laat je betoveren door de veelzijdige klanken van onze harmonie! 

Dirigent Hardy Li

Hardy (Cheuk Hung) Li begon zijn muzikale carrière als trompettist. Naarmate zijn interesse en kennis van muziek groeide, richtte hij zich op het dirigentschap. In 2021 behaalde hij een 9/10 voor zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, onder begeleiding van professor Alex Schillings. Als kers op de taart werd hij de trotse halve finalist van de prestigieuze International Conductors Wedstrijd WMC 2022. 

Op dit moment is Hardy de dirigent van zowel het jeugdorkest als de harmonie van De Kleine Trompetter en ook het Harmonieorkest De Phoenix in Wateringen mag zich verheugen op zijn deskundige leiding. Maar dat is nog niet alles – als gastdirigent reist hij het land door en laat hij zijn muzikale stempel achter op diverse orkesten. 

In de moderne muziekwereld schittert Hardy als dirigent en medeoprichter van ensemble Spaceship. Samen hebben ze meer dan 40 stukken in wereldpremière gebracht, waarmee ze de grenzen van muzikale vernieuwing verkennen. Hardy heeft zijn artistieke sporen ook verdiend bij gerenommeerde ensembles zoals Orkest De Ereprijs, Neo-Fanfare 9×13, Oerknal, Harp Sirens, en heeft zijn stempel gedrukt als assistent-dirigent bij het Asko|Schönberg ensemble. 

Een muzikale erfenis 

Reis mee door deze compacte chronologie, waar elke noot een stukje geschiedenis vertelt, en waar de erfenis van De Kleine Trompetter voor altijd resoneert 

Voor het ontstaan van het orkest moeten we terug naar het jaar 1897. In dit jaar is De Kleine Trompetter als een bescheiden fanfarekorps begonnen, bestaande uit negentien gepassioneerde muzikanten. Hun missie? De straten vullen met vreugde en gezelligheid, gedragen door ‘de prettige en gezellige volksstemming’. 

In 1989 maakte de fanfare de overstap tot een indrukwekkend harmonieorkest, verrijkt met houtblazers en aangepast slagwerk. Ondanks deze verandering bleef de harmonie trouw aan haar wortels, met optochten en openbare evenementen als blijvende betovering. 

2010 bracht een nieuw hoofdstuk: geen marsen meer door de straten, maar betoverende concerten. Hier ontvouwt zich de hedendaagse muzikale saga van De Kleine Trompetter, geweven met akkoorden die de tijd overstijgen.