Afslag 9

Muziekvereniging DKT Zevenhuizen

Afslag 9 is de slagwerkgroep van de vereniging en staat onder leiding van Ilse Hofma. Elke woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur wordt er gerepeteerd in Dorpshuis Swanla.

De veelal zelf gearrangeerde stukken bieden een variëteit aan klank en show, van body-percussion tot drum & bass en van cadences tot street-percussion.

Instructeur Ilse Hofma

Vanaf 2017 ben ik de live drummer van de bekende Nederlandse artiest Wulf. Voordat ik bij de band van Wulf kwam, speelde ik in verschillende bands en werkte ik als sessiedrummer met verschillende artiesten, waaronder Glennis Grace, Candy Dulfer, Shirma Rouse & Alain Clark.

Waar het allemaal begonnen is. Op een dag trok er een fanfare band door mijn dorp in Friesland. Ik was zo geïntrigeerd (toen 4 jaar oud) door het hele spektakel dat ik naast de bandleden ging lopen en net deed alsof ik meespeelde, vanaf dat moment wist ik dat ik wilde gaan drummen. Ik begon met lessen toen ik 11 jaar oud was. Kort daarna sloot ik me aan bij de Nederlandse fanfare Advendo Sneek en al snel deed ik mee aan marching-band wedstrijden door heel Nederland. Daarna speelde ik in een popband en besloot ik al snel naar het conservatorium te willen gaan. Ik studeerde af aan het Conservatorium van Alkmaar, 21 jaar oud.

Naast optreden is lesgeven een andere grote passie van mij. Ik geef sinds mijn 18e les op verschillende scholen, muziekscholen, mbo’s en aan slagwerkgroepen. Ik geloof heel erg in het overbrengen van kennis en expertise en ik vind het heel bijzonder om mijn passie voor muziek te kunnen delen met de volgende generatie.

Optredens

Afslag 9 treedt regelmatig binnen en buiten op. Ze zijn te zien (en horen) op veel buitenactiviteiten in de omgeving van Zevenhuizen. Wilt u ze zelf eens horen of misschien zelf eens boeken? Neem dan contact op met de vereniging via concerten@dekleinetrompetter.nl
Voor een examenfeest, een sporttoernooi of voor zomaar een feest, met Afslag 9 zit de stemming er meteen in!