De Kleine Trompetter vindt het belangrijk dat de jeugd ook leert samenspelen. Daarvoor hebben zowel de Harmonie en Afslag 9 een jeugdafdeling. Want wat is er leuker dan samenspelen met leeftijdsgenoten?

Jeugdorkest

De repetities zijn belangrijk om te leren samenspelen, maar ook om nieuwe vrienden te maken en lol te hebben. Dus als je een half jaar tot een jaar les gehad hebt kun je elke maandagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur in Dorpshuis Swanla samen muziek maken. In de schoolvakanties zijn er geen repetities. Het jeugdorkest staat onder leiding van Hardy Li.
De muziek wordt aangepast aan wat jullie kunnen en er zal zo mogelijk hulp zijn van seniorleden die het leuk vinden om jullie meer te leren over je instrument. Na het jeugdorkest repeteert de harmonie, dat maakt het makkelijker om als je straks gewend bent samen te spelen en je muziekexamen gehaald hebt, mee te doen met de harmonie. Natuurlijk geven jullie ook concertjes en spelen jullie ook soms samen met de harmonie.

Slagwerkkidzz

De Slagwerkkidzz repeteren elke woensdagavond in Dorpshuis Swanla van 19.00 uur – 20.15 uur. De repetities zijn belangrijk om te leren samenspelen, maar ook om nieuwe vrienden te maken en lol te hebben. Als jullie muziekleraar vindt dat je mee kan spelen in de slagwerkgroep, kun je meespelen in de slagwerkgroep. Het laatste kwartier van de repetitie oefen je samen met Afslag 9, zodat de doorstroom naar Afslag 9 makkelijker wordt. De Slagwerkkidz geven hun eigen optredens en spelen ook samen met Afslag 9 op gezamenlijke concerten.

Muziek leren spelen

Wil jij een muziekinstrument leren spelen? Ook dat kan via de Kleine Trompetter!
Als je lid wordt van De Kleine Trompetter krijg je 25% korting op het lesgeld bij Mozart. Leerlingen die starten met muziek krijgen wekelijks individueel muziekles via Stichting MOZ-art van een gekwalificeerde docent.
– Voor 20 min privéles per week zijn de kosten € 118,- per kwartaal (excl. contributie)
– Voor 30 min privéles per week zijn de kosten € 117,- per kwartaal (excl. contributie)